Vortebehandling

Under følgende nævnes de vigtigste forhold om vorter:

Vorter er ikke farlige.

Vorter skyldes smitte med et virus, som kun smitter mennesker. Vortevirus vokser meget langsomt. Derfor kan der gå flere måneder, fra man er smittet, til vorten viser sig på huden.

Man smitter ved berøring af vorten eller via de virusholdige afstødte hudceller. Smitterisikoen øges ikke ved at vorten bløder. Hvis der er små skader i huden, eller hvis huden opblødes af vand eller sved, er den mere modtagelig for smitte.

Hvis man undlader at behandle vorterne, vil de forsvinde, når kroppen har udviklet immunitet. De fleste børn med vorter vil blive fri for vorter i løbet af 1-2 år. Hos voksne kan det tage længere tid.

Brugen af badesko nedsætter risikoen for at blive smittet eller smitte andre med fodvorter.

Der er ikke baggrund for at afvise, at børn kan deltage i svømmeundervisning pga. fodvorter.

Behandling

Der findes ingen nemme løsninger, og vortebehandling er ofte langvarig og tidskrævende.

Hjemmebehandling

VorteFri:

Et effektivt middel til udvortes behandling af vorter på hænder & fødder. Det absorberes af vorten med det samme. VorteFri indeholder myresyre, som udtørrer vorterne indefra. Kroppen afstøder derefter selv vorten. Der kommer ikke ar.

Det gør ikke ondt at bruge VorteFri, og midlet kan anvendes på tynd hud. Derfor er VorteFri også velegnet til diabetikere og mennesker med mange vorter. VorteFri kan også bruges til små børn fra 4 år.

Hos børn der ikke har gener kan man med fordel afvente spontanforløbet.

VorteFri indeholder myresyre, som har vist sig at være meget effektiv mod vorter. VorteFri er også effektiv til behandling af flere vorter på én gang. En lille vorte er 4-5 behandlinger (svarende til 4-5 uger) nok, og efter 15 behandlinger er de allerfleste vortefri.

Behandlingen er ca. én gang ugentlig og der skal ikke skæres i vorten.

Det bedste råd, for at det skal virke, er, at man skal huske at bruge behandlingen.

VorteFri er desværre ikke det billigste præparat, men de billigere behandlingsmuligheder har man ofte behov for at købe flere gange.