Kvinder: Hvis du har symptomer, fx udflådsgener, kløe, svie, bør du bestille tid til gynækologisk undersøgelse. Hvis du ikke har symptomer og ønsker rutinecheck (fx hvis du har fået ny partner) kan undersøgelsen foregå ved selvtest. Her bestiller du en tid hos sygeplejersken. Du laver selv prøven på toilettet hos os.

Mænd: Du må ikke have tisset i 3 timer forud. Du kan møde op i klinikken tirsdag og torsdag mellem kl. 8-9 eller kl. 10-12 uden du har aftalt det med os i forvejen.

Information

Svartiden kan være fra 2 dage til 14 dage. Hvis ikke du har hørt fra os, når der er gået en uge, skal du kontakte os. Hvis prøven viser du har klamydia, forsøger vi at kontakte dig telefonisk.

Behandlingen er: Doxycyclin 100 mg. 1 tablet 2 gange daglig i 7 dage.
Optagelsen af Doxycyclin i kroppen hæmmes, hvis det tages samtidigt med mælkeprodukter. Man bør derfor tage det mindst 3 timer før eller efter indtagelse af mælkeprodukter.
Doxycyclin medfører overfølsomhed over for lys, og derfor bør solbadning og brug af solarier undgås.
Brug høj faktor solcreme i behandlingsperioden, hvis det er sommer.

Husk at bruge kondom fra smitte til 14 dage efter afsluttet behandling.
Husk at informere din(e) partner(e) om også at blive testet.

Hvis prøven er negativ (dvs. at du ikke har klamydia) giver vi helst svar på mail. Sørg for at være oprettet på hjemmesiden, og at vi har dit telefonnummer.

OBS: Man kan stadig smitte i to uger efter behandling, hvorfor man skal undgå samleje eller bruge kondom i 2 uger.

Tid fra smitte til prøven viser klamydia er ca. 2 uger. Efter behandling er der stadig genrester i kønsvejene, så klamydiaprøven bliver ved med at være positiv i lang tid (6 uger) efter at du er behandlet. Der laves ikke kontroltest efter behandling, og det giver ikke mening at teste hyppigere end hver 2. måned ved mistanke om “ny smitte”. På samme prøve undersøges for gonorré.

Hvis du mener, du skal undersøges for andre kønssygdomme end klamydia og gonorré, bør du bestille tid til konsultation hos læge.